Tuesday, June 24, 2014

Nasi Lemak Lereh, Melaka

Hari ni berkesempatan bersarapan pagi dikedai baru atau port baru, selalu sibuk... Lokasinya di Lereh, berdekatan Sek Keb Lereh. Menu nasi lemak biasa aje, sekadar nak rasa dan promote sebab ramai kata yang kedai ni jual nasi lemak best, sabtu dan ahad penuh pelanggan maka saya pun nak cuba try test tengoklah....silap...rasa...he he he...


Signboard besar depan kedai, bersih dan selesa. Ada dua kedai sebelah menyebelah, jangan salah pintu sudahlah.


Ini nasi lemak yang saya order, sambal sotong, tak pedas sangat tapi ada rasa manis sikit, tu sebab saya tengok ramai pelanggan bengsa tionghua juga singgah ke mari, bersarapan atau beli bungkus.

Sambal sotong dari angle dekat..he he he...  Soal harga bagi saya subjektif, set yg saya makan ni berharga rm6. Ayam goreng dia berempah dan ranggup, harganya rm3, besar...macam biasa aje.

Kat sini pun ada kuih kole kacang, lopis dan apam, kira manis-manis juga dan kuih-kuih sebegini jarang dijual diwaktu pagi dan rezeki saya dapat jamah menu ini.

Sebenarnya banyak kedai atau warung atau pondok tepi jalan yang jual nasi lemak ni, rasanya berbeza-beza begitu juga dengan selera masing-masing, kalau saya kata sedap, orang lain rasa tak sedap...saya tak boleh nak cakap apa, try datang dan rasa kemudian buatlah keputusan sendiri. Kalau tak boleh juga buat keputusan....Ado Den Kisah....ha ha ha...


...

No comments:

Post a Comment