Thursday, June 6, 2013

Steamboat Mira PGF @ Batu Berendam

Artikel sebelum ni yang aku post, Restoran Mira PGF ni menjalankan perniagaan menjual satay celup namun selepas itu pemiliknya menukar kepada perniagaan steamboat pula, dari maklumat awal beliau, banyak permintaan agar beliau menukar menu selain kekurangan kakitangan untuk menyediakan satay celup. Dan setelah mengambilkira pelbagai faktor, beliau mengubah menu dan alhamdulilah sambutan yang diterima amat-amat mengalakkan.

Aku pulak dah masuk hampir 4 kali kemari menjamu selera dengan kawan-kawan dan family, pilihan makanannya bagi aku agak sederhana tapi memenuhi selera aku, ada daging, ayam, sotong, udang dan pelbagai frozen yang lain. Insyallah aku akan sentiasa kesini lagi, selain senang dan mudah untuk meletakkan kenderaan, dekorasi kedai yang agak simple tanpa aksesori yang menyilau dan blink blink, harganya yang masih rendah dari harga kedai-kedai lain yang terdapat di Negeri Melaka ni.

Berminat untuk kemari?, kedai ini terletak sederet dengan Domino Pizza Batu Berendam dalam jarak 20 pintu jugalah...errrr ni gambau makan-makan aku dan geng Ria Family, Shahir.....kuat makan juga dia ni...ha ha ha.....


Shahir sebelah kiri, yang kanan tu kawan dia, tengoklah susunan kuah cicah depan dia...steady tak???...


Tengah panggang ayam dan rebus sosej.....sedap tu...


Udang dia besar-besar juga, kegemaran wife aku setiap kali ke mari, aku minat daging dia....mesti konyangnya...


Promosi khas untuk pemiliknya...he he he....errr tengok pinggan kat belah Shahir...banyak kan???....ha ha ha...

...

No comments:

Post a Comment